Praag (Tsjechië)

Praag, de hoofdstad van de Republiek Tsjechië, wordt ook wel de droomstad genoemd. Deze cultuurstad mag zeker tot een van de mooi¬ste van Europa gerekend worden. Men zegt wel dat dit de enige droom is die werkelijkheid geworden is. De stad, gelegen in het hart van Europa heeft, ondanks de vele oorlogen die op dit continent gewoed hebben, zijn charme altijd weten te bewaren.


Een wandeling door Praag is een wandeling door de geschiedenis van Europa.
Tijdens de, bij te boeken, grote stadstour krijgt u, onder leiding van een deskundige gids, veel van dit moois te zien.
Er wordt een bezoek gebracht aan de oude stad met zijn smalle straatjes, het stadhuis met de beroemde zonnewijzer en uiteraard de Praagse Burcht.
De Praagse Burcht dient sinds de Middeleeuwen als residentie van het Staatshoofd, hetgeen uniek te noemen is voor Europa.
Ondanks dat Praag vaak verwoest werd, behield de stad haar enorme erfgoed zoals veel Romaanse monumenten en haar wereldfaam als voorbeeld van gotisch urbanisme. Tientallen kunstenaars gaven Praag het barokke aanzicht zoals dat nu nog steeds te zien is. Praag heeft kenmer¬ken van elk tijdperk en van iedere kunststijl en de stad is daarmee niet alleen het hart van Europa, maar vooral het hart van de Europese architectuur.

  

Praag by night

 

  
Een andere benaming voor Praag is wel ”Het Rome van het noorden”, dit vanwege het enorme aantal kerken en kathedralen dat de stad bezit. Naast deze Katholieke monumenten bezit Praag eveneens een oude Joodse buurt met stokoude synagogen en een enorme verzameling van Joodse kunst.
Praag is tenslotte ook een muziekstad. Vele beroemde musici hebben er concerten gegeven in de paleizen van de stad of componeerden daar, geïnspireerd door haar schoonheid. Ook heden ten dage klinkt er muziek in de kerken, de vele concertzalen of op straat. Elk jaar wordt het Festival van de Praagse Lente gehouden en in juni is er telkenmale het Concertino di Praga. Uiteraard ontbreken ook modernere vormen van muziek niet en zo vindt elk jaar in oktober het Internationale Jazzfestival plaats.
Praag staat als een gastvrije stad te boek en iedere bezoeken vindt er een keur aan traditionele artikelen. Maar ook de inwendige mens wordt niet vergeten; er zijn talrijke gezellige eethuisjes waar de Tsjechische keuken heerlijke geuren verspreid of waar men terecht kan voor het drinken van  typische dranken zoals bier, Becherovka of slivovice.

De omgeving van Praag wordt gekenmerkt door een licht golvend landschap, waarin vele burchten en kastelen verscholen liggen. Vanuit Praag worden excursies naar een aantal van deze burchten en kleine stadjes, zoals de kastelen Karistejn of Konopiste, het kamp Terezin of het stadje Kutna Hora georganiseerd.

  

HOTELS:

 

Hotel Olsanka***
Gelegen op circa 15 minuten reisafstand (goede tram- en busverbinding) van het centrum.
Alle kamers beschikken over douche, toilet, radio en TV met satellietontvangst.
Verder beschikt dit moderne hotel over een ruime receptie, overdekte tennisbaan, overdekt zwembad, sauna en fitnessruimte.
Voor de gasten met auto is er een parkeergarage.
Prijzen autotour: 2-persoonskamer vanaf € 132,- p.p. (toeslag 1-persoonskamer vanaf € 13,- per dag).

 

Hotel Tri Star***
Gelegen in een rustige wijk van Praag. Het centrum is met het openbaar vervoer prima te bereiken.
De kamers in dit hotel  zijn voorzien van douche, toilet, telefoon, minibar, radio en TV-sat. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, wissel¬kantoor, cosmeticawinkel, kapsalon en een nachtclub.
Prijzen autotour: 2-persoonskamer vanaf € 135,- p.p. (toeslag 1-persoonskamer vanaf € 20,- per dag).

hotel Tristar

                  

Parkhotel ****                  
Het Parkhotel Praha ligt dicht bij de grote bezienswaardigheden, een groot park en het beursterrein Holesovice in Praag. Het is een ideale plek voor elk type reiziger.De kamers zijn keurig en compleet ingericht. Ze beschikken over sat-TV, radio en eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. De diverse restaurants serveren heerlijke cuisine. Het ontbijtbuffet is bij de kamerprijs inbegrepen.            
De dichtstbijzijnde tramhalte ligt op slechts 100 meter afstand, met een gemakkelijke verbinding met de belangrijkste bezienswaardigheden in Praag. Hotelkamers: 237
Prijzen autotour: 2-persoonskamer vanaf € 168,- p.p. (toeslag 1-persoonskamer vanaf € 27,- per dag).

Parkhotel Praag

  

Bekijk alle hotels in Praag via Booking.com.

  

VERVOER: Per vliegtuig, trein, bus of auto.

 

INBEGREPEN
Overnachtingen: Vliegarrangement: 3, trein/bus: 4 en auto 5 overnachtingen in een van de genoemde hotels op basis van Logies/ontbijt(buffet).
Verlenging van het arrangement is altijd mogelijk.
Vliegtuig: vliegticket Schiphol-Praag v.v. incl. alle luchthavenbelastingen
Trein: retourticket met zitplaatsreserveringen op heen- en terugreis.
Bus: retourticket
Auto: routebeschrijving.
Overig: Informatiebrochure over Praag.

 

NIET INBEGREPEN
Verzekeringen.
Transfer luchthaven-hotel v.v.
Toeristenbelasting.
Reserveringskosten  €  15,-- per boeking.
Parkeergelden auto.