Steden

Stedentrip Krakau.
Vertrek op dinsdag om 15:00 uur vanaf Eindhoven. Aankomst op de luchthaven van Krakau om 16:55 uur.
Daarna 4 overnachtingen op basis van logies/ontbijtbuffet in het zeer centraal gelegen hotel Wyspianski dan wel een ander centraal gelegen hotel.
Op zaterdag is de terugvlucht met vertrek om 12:35 uur en aankomst op Eindhoven Airport om 14:35 uur.
Prijs van het arrangement vanaf Euro 297,- per persoon bij verblijf op een 2-persoonskamer.

 

Stedentrip Lublin.
Vertrek op maandag om 15:30 uur vanaf Eindhoven. Aankomst op de luchthaven van Lublin om 17:30 uur.
Daarna 4 overnachtingen in een van de centraal gelegen hotels Campanile / Agit of Europa op basis van logies/ontbijtbuffet.
De terugvlucht is op vrijdag met vertrek om 12:50 uur en aankomst op Eindhoven om 15:00 uur.
Prijs van het arrangement vanaf Euro 228,- per persoon bij verblijf op een 2-persoonskamer.

 

Informatie Lublin: bekend zijn het oude stadscentrum, het kasteel, de Trinitarska toren en het voormalige concentratiekamp Majdanek. In de omgeving de renaissancestad Zamosc, het fraai aan de Wisla gelegen Kazimierz Dolny en Chelm wat bekend staat vanwege zijn orthodoxe en katholieke kerken en de ondergrondse tunnels. Genoeg te zien en te beleven in deze nog niet door toeristen ontdekte stad en regio. Mocht u met het vliegtuig gaan dan is ook hier autohuur mogelijk. Zie daarvoor de link op de pagina zomervakanties

Gdansk ligt aan de Oostzeekust in het noorden van Polen. De stad bestaat al meer dan 1000 jaar en heeft daardoor een lange en rijke historie. Het is een juweel van een stad met een bijzondere, authentieke architectuur. Met name in de 15e en 16e eeuw kende de stad een grote bloei en was ze de grootste stad van Polen.

Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen, is een bijzondere parel op cultuurgebied en behoort tot de mooiste steden van Europa.
De stad is niet getroffen door het oorlogsgeweld en bezit nog zeer veel authentieke gebouwen. Als een van de eerste steden ter wereld is Krakau op de Unesco lijst geplaatst van meest waardevolle monumenten ter wereld.

Poznan informatie

Deze stad ligt in het westen van Polen en is bekend door de vele beurzen die er worden gehouden.
De stad beschikt over een prachtig oud centrum. Bekend is het stadhuis dat stamt uit de Renaissance. Elke dag om twaalf uur openen zich in de toren twee kleine deurtjes waardoor twee bokken verschijnen, die elkaar twaalf maal met de horens aanstoten. Het oudste gedeelte van de stad ligt op een eiland tussen de rivieren Warta en Cybina. Hier bevindt zich de gotische Petrus- en Pauluskathedraal.
Poznan is een stad met veel groen en in het bezit van twee meren, waarop gezeild en geroeid kan worden.

Praag, de hoofdstad van de Republiek Tsjechië, wordt ook wel de droomstad genoemd. Deze cultuurstad mag zeker tot een van de mooi¬ste van Europa gerekend worden. Men zegt wel dat dit de enige droom is die werkelijkheid geworden is. De stad, gelegen in het hart van Europa heeft, ondanks de vele oorlogen die op dit continent gewoed hebben, zijn charme altijd weten te bewaren.

Warschau, de hoofdstad van Polen, is een zeer interessante stad. Hoewel ruim 80% van de stad werd verwoest aan het eind van de 2e wereldoor¬log heeft men op bijzonder vakkundige wijze gedeelten van de stad in oude luister herbouwd.
Bij aankomst in het moderne centrum zult u direct zien dat Warschau is uitgegroeid tot het zakelijke centrum van Polen.

Wroclaw informatie

Circa 170 km zuid van Poznan vindt u Wroclaw, de stad van geschiedenis en cultuur. Deze stad is mooi gelegen en heeft een zacht klimaat. Het oudste gedeelte vindt u in het prachtig gerestaureerde centrum met het marktplein. In de buurt bevinden zich ook twee gotische kerken.