Steden 2023

Polen heeft heel veel bijzonder mooie steden die een bezoek meer dan waard zijn. In het noorden aan de Oostzeekust van west naar oost achtereenvolgens Szczecin, en Gdansk. Daaronder Poznan, Gniezno (vroegere hoofdstad van Polen), Torun en Warschau. Zuidelijk daarvan liggen de steden Wroclaw, Czestochowa (bedevaartplaats), Krakau en Lublin.

De 5 belangrijkste en grootste steden zijn hieronder beschreven en munten uit door hun prachtige en hele sfeervolle centra die garant staan voor een prachtige vakantie. De stad Lublin in het oosten van Polen staat beschreven onder de kop arrangementen 2023. Deze stad, die wij meermalen zelf bezocht hebben, willen wij vooral van harte aanbevelen.

Wroclaw 2023

Circa 170 km zuid van Poznan vindt u Wroclaw, de stad van geschiedenis en cultuur. Deze stad is mooi gelegen en heeft een zacht klimaat. Het oudste gedeelte vindt u in het prachtig gerestaureerde centrum met het marktplein. In de buurt bevinden zich ook twee gotische kerken.

Poznan 2023

Deze stad ligt in het westen van Polen en is bekend door de vele beurzen die er worden gehouden.
De stad beschikt over een prachtig oud centrum. Bekend is het stadhuis dat stamt uit de Renaissance. Elke dag om twaalf uur openen zich in de toren twee kleine deurtjes waardoor twee bokken verschijnen, die elkaar twaalf maal met de horens aanstoten. Het oudste gedeelte van de stad ligt op een eiland tussen de rivieren Warta en Cybina. Hier bevindt zich de gotische Petrus- en Pauluskathedraal.
Poznan is een stad met veel groen en in het bezit van twee meren, waarop gezeild en geroeid kan worden.

Krakau 2023

Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen, is een bijzondere parel op cultuurgebied en behoort tot de mooiste steden van Europa.
De stad is niet getroffen door het oorlogsgeweld en bezit nog zeer veel authentieke gebouwen. Als een van de eerste steden ter wereld is Krakau op de Unesco lijst geplaatst van meest waardevolle monumenten ter wereld.

Gdansk 2023

Gdansk ligt aan de Oostzeekust in het noorden van Polen. De stad bestaat al meer dan 1000 jaar en heeft daardoor een lange en rijke historie. Het is een juweel van een stad met een bijzondere, authentieke architectuur. Met name in de 15e en 16e eeuw kende de stad een grote bloei en was ze de grootste stad van Polen.

Warschau 2023

Warschau, de hoofdstad van Polen, is een zeer interessante stad. Hoewel ruim 80% van de stad werd verwoest aan het eind van de 2e wereldoor¬log heeft men op bijzonder vakkundige wijze gedeelten van de stad in oude luister herbouwd.
Bij aankomst in het moderne centrum zult u direct zien dat Warschau is uitgegroeid tot het zakelijke centrum van Polen.