Krakau 2023

Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen, is een bijzondere parel op cultuurgebied en behoort tot de mooiste steden van Europa. De stad is niet getroffen door het oorlogsgeweld en bezit nog zeer veel authentieke gebouwen. Als een van de eerste steden ter wereld is Krakau op de Unesco lijst geplaatst van meest waardevolle monumenten ter wereld. Tijdens de, bij te boeken, uitgebreide stadsexcursie wordt een bezoek gebracht aan de oude stad met de 14e eeuwse Lakenhal op het grote middeleeuwse marktplein, de Mariakerk uit 1221 en de Florianska Poort. In de Lakenhal zijn marktstalletjes, waar op schilderachtige en folkloristische wijze prachtige volkskunst en ambachtelijk werk wordt verkocht. Ook wordt de Wawelheuvel met het Koninklijk Paleis en de Kathedraal, waar de Poolse Koningen gekroond werden, bezocht. Een van de achttien kapellen in de kathedraal is de Zygmuntkapel, een meesterwerk uit de renaissance. Deze kapel heeft een gouden koepel. Het Collegium Maius van de Universiteit van Krakau, een van de oudste Universiteiten in Europa waar o.a. Copernicus studeerde, zal ook zeker niet overgeslagen worden. Los van de stadsexcursie is het Czartorysky museum met het beroemde schilderij “Lady with an Ermine” van Leonardo da Vinci nog te bezoeken.

AUSCHWITZ-BIRKENAU

Ook de omgeving van Krakau heeft veel bijzondere bezienswaardigheden zoals het concentratiekamp AUSCHWITZ en de zoutmijn van Wieliczka. Elke dag zijn er vanuit Krakau excursies naar beiden.


Vervoer:
– per vliegtuig / trein / bus of auto.

Hotels

Hotel Wyspianski ***

Gelegen op 600 meter afstand van het bus/treinstation. Het centrale plein in de oude stad ligt op circa 5 minuten lopen. Het hotel beschikt over ruime kamers die voorzien zijn van sat-TV, radio, telefoon douche en toilet. Verder beschikt het hotel over een goed restaurant, gezellige bar en winkeltje.
Achter het hotel is een bewaakt parkeerterrein voor de auto.
Prijzen autoreis:  2-persoonskamer vanaf € 210,– p.p. (toeslag 1-persoonskamer vanaf €  35,– per dag)

Hotel Rezydent ***

Een comfortabel hotel direct gelegen aan het centrale plein in de oude stad. Het beschikt over ruime kamers die voorzien zijn van sat-TV, radio, telefoon, douche en toilet.
Het hotel heeft een lounge met zitjes, restaurant en bar.
Op circa 200 meter is een bewaakt parkeerterrein.
Prijzen autoreis: 2-persoonskamer vanaf 290,– p.p. (toeslag 1-persoonskamer vanaf € 27,– per dag)

Hotel Start**

Hotel Start ligt ook in een rustige buitenwijk van Krakau. Vlakbij het hotel zijn er haltes van 4 tram- en 2 buslijnen die u snel naar het centrum brengen. De kamers in het hotel zijn voorzien van douche en toilet. Verder heeft het hotel de beschikking over een receptie/lounge met zitje, bar en parkeerplaats voor de auto.
Prijzen autoreis: 2-persoonskamer vanaf 170,– p.p. (toeslag 1-persoonskamer vanaf €  27,– per dag)

Bekijk alle hotels in Krakau via Booking.com. Het hotel van uw voorkeur is altijd via ons te reserveren.

Inbegrepen

 • Overnachtingen: Bij vliegarrangement 3, bij bus 4 en bij auto 5 overnachtingen op basis van Logies/Ontbijt(buffet).
 • Verlenging van het arrangement is altijd mogelijk.
 • Vliegtuig: vliegticket Schiphol of Eindhoven – Krakau v.v. incl. alle luchthavenbelastingen
 • Bus: Retourticket
 • Auto:wegenkaart en routebeschrijving.
 • Overig: Informatiebrochures over Polen en over de stad Krakau.


Niet inbegrepen

 • Verzekeringen.
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • Lokale toeristenbelasting.
 • Reserveringskosten € 15,– per boeking.
 • Parkeergelden auto.