Tatra Nationaal Park 2023

Het Tatra gebergte ligt in het zuiden van Polen, op de grens met Slowakije en geldt als hoogste bergketen met een alpijns karakter in de Karpaten. Het bergmassief wordt door brede dalen doorsneden, maar toch wordt het landschap overheerst door spitse bergtoppen en steile, beboste hellingen.
In het Tatra-gebergte zijn ook diepe, door gletschers gevormde meren. De mooiste daarvan zijn Morskie Oko, Wielki Staw Polski en Czarny Staw. Het hele Tatra gebied vormt een Nationaal Park, waar beschermde dieren leven zoals de gems, de marmot en enkele bruine beren. Verder kan men er ook veel beschermde plantensoorten vinden zoals het edelweiss.

Zakopane is gelegen in een keteldal op zo’n 800 meter hoogte. Dit centrum voor recreatie, toerisme en bergsport is een uitstekend uitgangspunt voor wandelingen en bergtochten. Het is bovendien een bijzonder gezellige plaats met veel folklore en unieke karakteris-tieke houtbouw. Zeer interessant is het bekende Tatra museum. Zakopane geniet al meer dan 100 jaar faam als kunstenaarscentrum, zowel voor componisten, dichters als beeldende kunstenaars. In deze plaats brachten Prinses Juliana en Prins Bernhard gedeeltelijk hun wittebroodsweken door.

Mogelijke excursies vanuit Zakopane:

 • – het schitterend gelegen meer Morskie Oko (het oog van de zee),
 • – het Pieniny gebergte met de unieke vlottentocht op de Dunajec
 • – het Tatrzanska Lomnica in Slowakije.
 • – naar de prachtige stad Krakau (afstand circa 100 km.)

De accommodaties:
In Zakopane logeert u in een van de navolgende hotels of pensions. In hotel “Skalny” of hotel “Geovita” op basis van logies/ontbijt; in het pension “Willa Orla” op basis van HP.

Hotel Skalny***:

Heeft ruime kamers voorzien van douche, toilet, satelliet TV, radio, telefoon en internet aansluiting. Verder heeft dit hotel een sfeervol restaurant, gezellige bar, overdekt zwembad, sauna, solarium, Turks bad, fitnessclub, massage, squash, tennisbaan, biljard en speelgelegenheid voor kinderen. Het hotel ligt even buiten het centrum van Zakopane. Voor uw auto is er een bewaakt parkeerterrein.
Prijzen autotour: 2-persoonskamer vanaf € 332,- p.p. (toeslag 1-persoonskamer vanaf € 14,- per dag).

Hotel Geovita**:

Gelegen in het centrum van de stad met uitzicht op de berg Giewont. Het beschikt over een sfeer¬vol restaurant, goede keuken, gezellige bar, fitnessclub, sauna, solarium, tafeltennis en speelplaats voor kinderen. Alle, ruim opgezette, kamers zijn voorzien van eigen douche, toilet, telefoon, radio en satelliet TV.
Prijzen autotour: 2-persoonskamer vanaf € 254,- p.p. (toeslag 1-persoonskamer vanaf € 12,- per dag).

Pension Willa Orla:
Een comfortabel pension, gelegen in het historische centrum. Het familiepension beschikt over een uitstekende keuken, een zeer gezellige bar, biljart en tafeltennis.
De keurig ingerichte kamers zijn voorzien van douche/toilet, sat-TV en telefoon.
Prijzen autotour: 2-persoonskamer vanaf €  308,- p.p. (toeslag 1-persoonskamer vanaf € 5,- per dag).

Vervoer: Vliegtuig of auto

Inbegrepen

 • Overnachtingen:
 • Vlieg- of autoarrangement: 7 overnachtingen op basis van logies/ontbijt of halfpension.
 • Vliegtuig: vliegticket Schiphol of Eindhoven – Krakau v.v. en alle luchthavenbelastingen
 • Autoreizen: wegenkaart van Polen en uitgebreide routebeschrijving.

Niet inbegrepen

 • Verzekeringen.
 • Transfer luchthaven-hotels/pensions v.v. (circa €  100,– per rit in minibus voor maximaal 8 personen).
 • Toeristenbelasting.
 • Parkeergelden auto
 • Reserveringskosten ad €  15,– per boeking.