Wellness 2023

Wellnessreizen 2023

Onze moderne tijd wordt gekenmerkt door stress en drukke werkzaamheden. De vakantietijd is o.a. een perfecte tijd om deze stress te bestrijden en te genieten van mooie natuur en cultuur. Om uw conditie weer op peil te brengen en de vermoeidheid van u af te schudden hebben wij 9 gezondheidscentra in ons programma opgenomen. Deze centra staan in Polen zeer bekend om hun goede voorzieningen en deskundige hulp die wordt geboden om uw lichaam weer in  optimale conditie te brengen. De eerste 4 liggen van west naar oost aan de Oostzeekust.

Resort Amber Baltic****

Dit prachtige viersterrenhotel is gelegen direct aan het strand van Miedzyzdroje, circa 90 km. boven Szczecin. Het hotel beschikt over een Relaxcentrum met binnen- en buitenzwembad, sauna, solarium, diverse soorten massages en een fitnesscentrum. Verder kunnen er fietsen worden gehuurd en heeft het hotel de beschikking over een 18 holes golfbaan en een 9 holes trainingsgolfbaan. Het hotel heeft twee restaurants, een bar, een Wiener café, een strandbar, een discotheek en een bierstube met bowling. Alle 175 kamers zijn uitgerust met telefoon, sat-TV, minibar en badkamer met bad, douche, wastafel, toilet en haardroger.

Prijzen: 2-persoonskamer vanaf € 428,– p.p. op basis van logies/ontbijt. Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 25,– per dag.

Hotel Mrzezyno***: (bij Kolobrzeg)

Een hotelresort, gelegen op korte afstand (150 meter) van het strand en gespecialiseerd in het verhelpen van reuma en klachten in het bewegingsapparaat. Voorafgaand aan de behandelingen volgt eerst een gesprek met een arts, waarna een behandelschema wordt opgesteld. Mogelijk zijn hydrotherapieën, fysische therapieën, allerlei soorten massages en diverse soorten inhalering therapieën. De behandelingen worden ondersteund door fitness oefeningen.
Alle kamers zijn voorzien van: douche, toilet, telefoon, radio en TV.
Faciliteiten: restaurant, koffiebar, speelplaats voor kinderen, biljard, fitness, volleybal, tennisbaan en wellnesscentrum.

Prijzen: 2-persoonskamer vanaf € 319,– p.p. op basis van HP. Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 13,– per dag

Sanatorium/wellnesscentrum Baltyk***

Dit centrum ligt in het centrum van het bekende kurort Kolobrzeg, direct aan het strand. Kolobrzeg is een kurort met een uniek klimaat, zuivere zeelucht en brede duinen om in te wandelen. Het centrum heeft een uitgebreid centrum voor diverse behandelingen zoals reuma, gewrichtsproblemen enz. Daarnaast is er een wellnesscentrum waar diverse soorten massages zoals onderwatermassages, vibratiemassages, klassieke massages enz. mogelijk zijn. Verder aromatherapieën, inhalatie, parelbaden, infrarood sauna, behandelingen met algen, zoutbaden, krachttrainingen, individuele gymnastiek etc.
Het hotel beschikt over een prima restaurant, café, kapsalon, tennisbaan en bewaakt parkeerterrein. Alle kamers zijn uiteraard voorzien van sat-TV, telefoon en badkamer met douche, wastafel en toilet.
In dit centrum zijn speciale arrangementen voor 7 dagen mogelijk zoals een beauty programma , een programma voor afvallen en een relaxprogramma. De behandelingen en activiteiten zijn dan specifiek afgestemd.  

Prijzen: 2-persoonskamer vanaf € 284,– p.p. op basis van HP. Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 16,– per dag.

Wellness Centrum Dabki***

Dit resort, direct aan het strand van de Oostzeekust bij Koszalin, heeft zich gespecialiseerd in de volgende therapieën:

 • storingen in het bewegingsapparaat (bijv. allerlei vormen van artrose, nabehandeling fracturen)
 • aandoeningen aan de luchtwegen (bijv. astmatische bronchitis)
 • storingen in de bloedsomloop.

Belangrijkste faciliteit is het overdekte zwembad voor herstel en revalidatie. Hier kunt u door natuurgeneeskunde, balneologie-* en waterkuurfaciliteiten (onderwatermassage/zoutwaterbaden) revalideren. Voor de kinderen is er een waterglijbaan en een pierebad.

Het revalidatieprogramma omvat tevens:

 • fysische therapieën, zoals koudwatertherapie, magnetische therapie, lasertherapie en ultrasone therapie
 • kinetische therapieën, zoals belastbaarheidoefeningen, fitness, gymnastiekoefeningen.
 • klassieke massages, zoals massage in kuurstoel en op kuurmatras.

Alle kamers in dit resort zijn voorzien van bad, toilet, radio, satelliet TV, telefoon en koelkast.
Faciliteiten: restaurant, koffiebar, speelplaats voor kinderen, kapsalon, fitnesscentrum, solarium, sauna, zwembad, tennisbaan en sportveld. 

Prijzen: 2-persoonskamer vanaf € 249,– p.p. op basis van HP. Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 12,– per dag.

In het midden van Polen tussen de steden Poznan en Torun ligt het kurort Inowroclaw. Deze plaats staat al heel lang bekend als een plaats met een uiterst gezond klimaat en zijn zoutgangen. Veel mensen met reuma, storingen in de gewrichten en het circulatiesysteem zijn hier op een doeltreffende wijze geholpen. In deze plaats hebben wij voor u het centrum Kujawianka gecontracteerd.

Wellnesscentrum Kujawianka***

Dit centrum met 130 bedden is in 2003 volledig gerenoveerd. In het centrum vindt u een volledige behandelcentrum voor reuma, gewrichts- en circulatieproblemen. Verder is er een dinerzaal, dokterspost, krachtcentrum en gymnastiekzaal. Ook kunt u er biljarten. Uiteraard beschikken alle over sat-TV, radio en badkamer met douche, wastafel en toilet.

Prijzen: 2-persoonskamer vanaf € 392,– p.p. op basis van Volpension. Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 7,– per dag

In het berggebied in het zuiden van Polen hebben wij 4 centra voor u geselecteerd. Ook deze centra hebben een uitstekende reputatie op het gebied van wellness. Zij zijn gelegen in de prachtige natuur van Zuid-Polen en bieden naast de dagelijkse behandelingen veel mogelijkheden voor schitterende wandelingen. Ook hier hebben wij de centra gerangschikt van west naar oost Polen.

Wellness Centrum Ladek Zdroj***

Dit centrum ligt in het zuidwesten van Polen op circa 70 km ten zuiden van de stad Wroclaw.
In het centrum gebruikt men traditionele en moderne methoden voor verbetering van de algemene gezondheid.

In het bijzonder reuma, storingen in het bewegingsapparaat, spijsverteringsproblemen en specifieke beroepsziektes kunnen hier behandeld worden (ook preventief). Met fysische, balneologie-*, inhalatietherapieën en klassieke massages wordt uw gezondheidstoestand verbeterd. Het aanbod omvat ook zoutbaden en behandelingen met zeezout uit de Dode Zee (huidziektes). Het geneeskundige effect  van de behandelingen wordt versterkt door dieet en drinkkuren. 
Kamers zijn voorzien van: bad, toilet, telefoon, radio, TV en koelkast.
Faciliteiten: restaurant, koffiebar, fitnesscentrum, sauna, solarium, biljart, tafeltennis, tennisbaan en sportveld. 

Prijzen: 2-persoonskamer vanaf € 268,– p.p. op basis van HP. Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 5,– per dag

Wellness Centrum Roza***

Dit centrum is gelegen in Ustron op zo’n 76 km. afstand van de luchthaven van Katowice en 130 km. afstand van de luchthaven van Krakau. Het centrum heeft een eigen minibus waarmee gasten van een van de luchthavens of van een treinstation opgehaald kunnen worden.

In dit centrum wordt u eerst uitgebreid onderzocht waarna door de arts een rehabiliteitsprogramma wordt gemaakt. Het bijzondere van dit centrum is dat alle behandelingen in de prijs zijn inbegrepen. Dit kunnen 3 behandelingen per dag zijn, maar vaak zijn het 5 of 6 behandelingen per dag.
Het centrum is gespecialiseerd in behandelingen aan de wervelkolom, reuma en posttraumatische klachten. Het hotel is niet alleen een uitstekend hotel maar vooral een sanatorium met een omvangrijk kur- en vitaliteitsprogramma gericht op het herstel van het bewegingsapparaat. De behandelingen worden door de beste therapeuten uitgevoerd, waarbij de communicatie met name in de Duitse taal plaatsvindt.

In het centrum vindt u een prima restaurant, bar, overdekt zwembad, sauna, jacuzzi, solarium, fitnessruimte met speciale apparaten die overgewicht en cellulitis tegengaan, fietsverhuur, tennisbaan, biljard en dart.

Alle 70 kamers zijn voorzien van: sat-tv, radio, telefoon, waterkoker en badkamer met douche, wastafel en toilet.

Prijzen: 2-persoonskamer vanaf € 340,– p.p. op basis van All Inclusive. Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 21,– per dag

Wellness Centrum Zlockie***

Dit centrum ligt in het zuiden van Polen op circa 70 km ten oosten van Zakopane.
Hier kunt u terecht voor heel veel aandoeningen die worden verholpen door diverse soorten massages, zoutwaterbaden, ionentherapieën, solluxlampen en andere specifiek op de aandoening gerichte hersteltherapieën.
U wordt begeleid door vakkundig opgeleide artsen. Kamers zijn voorzien van: bad, toilet, telefoon, radio en satelliet TV. Faciliteiten: restaurant, koffiebar, grill,overdekt zwembad, fitnesscentrum, sauna, solarium, tennisbaan en tafeltennis.

Prijzen: 2-persoonskamer vanaf € 252,– p.p. op basis van HP. Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 10,– per dag

Wellness Centrum Krynica Zdroj***

Dit centrum ligt eveneens in het zuiden van Polen op circa 80 km ten oosten van Zakopane.
Het heeft een uitgebreid aanbod aan fysiotherapeutische behandelingen. Medicinale en gezondheidsbaden, inhalatietherapieën, klassieke en onderwatermassages, parraffine en ergotherapie ondersteunen de behandelingen. 

Kamers zijn voorzien van: douche, toilet, telefoon, radio, TV en koelkast. Faciliteiten: restaurant, koffiebar, discotheek, biljart, tafeltennis, zwembad, sauna en gymnastiekzaal.

Prijzen: 2-persoonskamer vanaf € 332,– p.p. op basis van Volpension. Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 7,– per dag

*balneologietherapie = behandeling van ziektes door speciale baden.

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen op basis van logies/ontbijt dan wel HP (diner/overnachting/ontbijt) dan wel volpension (diner/overnachting/ontbijt/lunch).
 • Wegenkaart en routebeschrijving
 • Informatiebrochures

Niet inbegrepen:

 • Verzekeringen
 • Lokale toeristenbelasting
 • Reserveringskosten(per boeking €  15,–)
 • Parkeergelden