Mazurisch Merengebied 2023

Het Mazurisch merengebied in het noordoosten van Polen is een van de grootste merengebieden van Europa. Het gebied telt ongeveer vierduizend grotere en kleinere meren meestal gelegen temidden van uitgestrekte wouden. In deze prachtige bossen leven everzwijnen, reeën, herten en elanden. In de meren komen talrijke vissoorten voor. Het is ook een paradijs voor vogels. Nergens kan men zoveel ooievaars, reigers, zwanen, aalscholvers, zeearenden en uilen zien. Het meer Sniardwy (114 km2) en het meer Mamry (104 km2) zijn de twee grootste zoetwatermeren van het land. De oevers zijn erg verschillend. Sommige zijn open en toegankelijk om te zwemmen en te zonnebanden, andere zijn bedekt met riet of met opschietende planten en bomen.
In augustus 2005 heeft Polska Travel voor de TROS televisie een reis naar dit gebied georganiseerd. Gelogeerd werd o.a. in het hotel Golebiewski in Mikolajki. Naast dit hotel hebben wij in deze streek het zeer bijzondere hotel Galindia-Mazurski Eden. Tevens bieden wij het nieuwe vakantiepark Warminska aan.

Hotel Golebiewski****

Dit uitstekende hotel ligt direct aan het meer Sniardwy en aan de rand van Mikolajki.
In het hotel zijn o.a. het aquapark Tropikana, een zwembadcomplex met glijbanen, watermolen, apart kinderbad, sauna’s, jacuzzi, solarium en water- en traditionele massages.
Het hotel heeft een paardrijclub, zeilbootverhuur en rondvaartboot. Tenslotte is het mogelijk om met een helikopter een vlucht te maken over het merengebied.
Verder zijn er restaurants, bars, nachtclub, kegelbaan, grote winkel en een kapsalon.
Alle kamers zijn voorzien van sat-TV, radio, telefoon, internetaansluiting en badkamer met douche/toilet.
Prijs autotour: 2-persoonskamer vanaf € 474,- p.p./per week (HP). Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 39,- per dag.

Hotel Galindia-Mazurski Eden***

Dit hotel is gelegen op een schiereiland bij het Beldany-meer, circa 15 km. ten zuiden van Mikolajki. Deze streek werd al sinds de 5e eeuw voor Christus bewoond door de stammen van de Galindiërs. Ze leefden daar tot de 13e eeuw. Zeven eeuwen later bracht Cezary Kubicki hen weer tot leven.
Het hotel was in eerste instantie een bed- en breakfasthotel, maar sinds het de residentie van de koning der Galindiërs is wordt er streng gelet op anachronismen. Alles moet Galindisch zijn en zo worden de bezoekers verwelkomt door houten beelden van de stamkrijgers. Men ziet ze overal en sommige zijn meer dan drie meter hoog.  
Het gastenboek staat vol met krabbels van acteurs, politici, artsen, zakenmensen en ambassadeurs uit de hele wereld. Ze schrijven dat het verblijf hen geestelijk en lichamelijk heeft verkwikt, een nieuwe dimensie van het leven heeft geopenbaard en een herboren gevoel heeft gegeven. Menig woord is gewijd aan de merkwaardige hotelier die zijn leven deelt met zijn gasten.
Als hij denkt dat zijn gasten er klaar voor zijn neemt hij hen mee naar het kampvuur om hen in contact te laten komen met hun diepere ik. Deze kampvuurceremonie is iets heel bijzonders. Alle deelnemers dragen Galindische kleding, er wordt op de hoorn geblazen en gedanst op het ritme van de trommels. Je wordt het vuur, je wordt het ritme en je voelt dat zich nieuwe ruimtes openen in je geest. Op de bezoekers wacht een vloot van boten en kano’s, waarmee tochten gemaakt worden op het meer. De kamers in dit zeer bijzondere hotel zijn voorzien van douche en toilet.
Prijs autotour: 2-persoonskamer vanaf € 548,- p.p./per week (HP). Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 33,- per dag.

Vakantiepark Warminska – Woryty

Rustig gelegen vakantiepark, nabij Gietrzwałd, temidden van naaldbossen en direct aan het Gilwameer, op ca. 17 km afstand van Olsztyn.
Het vakantiedorp heeft 32 bungalows, receptie (Nederlandstalig), openluchtzwembad, bar met terras, overdekte barbecueplaats, superette, tennisveld, speeltuin voor kinderen, enz.
Wonen: comfortabele, uit grenenhout gebouwde bungalows (96 m2) met twee bouwlagen. Gelijkvloers: volledig ingerichte keuken (fornuis, koffiezetapparaat, microgolfoven) met eethoek, salon met open haard en terras, kamer met twee enkele bedden, badkamer met stortbad, toilet en haardroger. Etage: kamer met dubbelbed en balkon, kamer met twee enkele bedden, bijkomend toilet. Parkeermogelijkheid direct bij de bungalow.
Recreatie: zandstrand, tafeltennis, volleybal, badminton, petanque, openluchtzwembad. Tegen vergoeding: tennis, fietsenverhuur, roeiboot- en kajakverhuur, hengelen op het meer (vergunning verkrijgbaar), 18-hole golfterrein op 15 km., paardrijden en visvijvers op ca. 10 km afstand.
Inkopen: Broodjesservice en levensmiddelenwinkel in het park in juli en augustus, winkels in Gietrzwałd (2 km), groot inkoopcentrum op 17 km (Olsztyn)
In huurtarief begrepen: energie/waterkosten, eindschoonmaak, handdoeken en beddengoed. Kinderbed (op aanvraag). Wissel beddengoed vrijdag, handdoekenwissel dinsdag- en vrijdag.
Kinderen tot 3 jaar: gratis
Huisdieren (honden): niet toegelaten
Prijs autotour: Laagseizoen 4-persoonshuisje vanaf €  675,– per week. Hoogseizoen vanaf €  750,– per week.
Laagseizoen 6-persoonshuisje vanaf €  775,– per week. Hoogseizoen vanaf €  850,– per week.