Warschau 2023

Warschau, de hoofdstad van Polen, is een zeer interessante stad. Hoewel ruim 80% van de stad werd verwoest aan het eind van de 2e wereldoor¬log heeft men op bijzonder vakkundige wijze gedeelten van de stad in oude luister herbouwd.
Bij aankomst in het moderne centrum zult u direct zien dat Warschau is uitgegroeid tot het zakelijke centrum van Polen. Toch vindt u, op slechts enkele honderden meters afstand hiervan de oude stad met het bijzonder schilderachtige en sfeervolle plein en de vele kleine winkeltjes. Ondanks dat alle gebouwen herbouwd zijn, is dit met zo’n perfectie gedaan dat u zich toch in de Middeleeuwen waant. U zult, evenals velen voor u, versteld staan van de kundigheid van de Poolse architecten en restaurateurs. Om deze reden is deze oude stad geplaatst op de monumentenlijst van de Unesco.
Vanaf de toren van het grote cultuurpaleis heeft u een schitterend uitzicht over de stad en zijn omgeving.
Warschau is tevens de stad waar Chopin heeft gewoond en gewerkt. In Zelazowa Wola staat het geboortehuis van deze beroemde musicus en in de stad zelf een museum dat aan Chopin is gewijd. In de kerk van het Heilige Kruis wordt het hart van Chopin bewaard en in het prachtige Lazienki park staat een monument ter nagedachtenis. Zowel in Zelazowa Wola, het Chopin museum als in het Lazienki park worden regelmatig pianoconcerten met muziek van Chopin gegeven.

VERVOER: per vliegtuig / bus of auto.

Hotels

Hotel Holiday Inn****

Dit hotel is gelegen nabij het centraal treinstation. De kamers zijn voorzien van sat-TV, radio, telefoon en internet aansluiting. In de badkamer vindt u douche, toilet en haardroger.
Het hotel heeft een receptie, zitjes, restaurant, bar en een krantenkiosk. Onder het hotel is een parkeergarage.
Prijzen autotour: 2-persoonskamer vanaf € 204,– p.p. (toeslag 1-persoonskamer € 38,– per dag).

Hotel Novotel Centrum***

Dit middenklasse hotel staat in het centrum van de stad. Alle kamers beschikken over sat-TV, radio, telefoon, internetaansluiting, minibar en safe. In de badkamer douche, toilet en haardroger. Verder een receptie met zithoek, restaurant, bar, fitnesscentrum, sauna en een souvenir/krantenshop. Nabij het hotel is een bewaakt parkeerterrein.
Prijzen autotour: 2-persoonskamer vanaf € 198,– p.p. (toeslag 1-persoonskamer vanaf € 38,– p/d).

Hotel Felix**

Dit Hotel ligt in een rustige buitenwijk van Warschau op ongeveer 15 minuten rijden van het centrum.
De kamers zijn voorzien van sat-TV, radio en badkamer met douche en toilet.
Ook beschikt het hotel over een lounge met receptie en zithoek, restaurant, bar, café, kapsalon, biljart en fitnessruimte.
Prijzen autotour: 2-persoonskamer vanaf € 188,– p.p. (toeslag 1-persoonskamer vanaf  € 26,– per dag).

Hotel “Portos*”

Gelegen vlakbij het paleis Wilanow en Lazienki park. Het hotel heeft goede verbindingen met het centrum. Alle kamers zijn voorzien van sat-TV, douche en toilet. Het hotel heeft receptie, restaurant en aparte TV-zaal.
Prijzen autotour: 2-persoonskamer vanaf € 168,– p.p. (toeslag 1-persoonskamer vanaf € 25,– p/d).

Bekijk alle hotels in Warschau via Booking.com. Het hotel van uw voorkeur is altijd via ons te reserveren. 

Inbegrepen
Overnachtingen:

 • Bij vliegarrangement 3 en bij bus of auto 5 overnachtingen in een van de genoemde hotels op  basis van Logies/Ontbijt(buffet).
 • Verlenging van de arrangementen is mogelijk.
 • Vliegtuig: vliegticket Schiphol-Warschau v.v. incl. alle luchthavenbelastingen.
 • Bus: retourticket
 • Auto: wegenkaart en routebeschrijving.
 • Overig: Informatie brochures over Polen en over Warschau.

Niet inbegrepen

 • Verzekeringen.
 • Transfer luchthaven – hotels v.v.
 • Lokale toeristenbelasting.
 • Reserveringskosten € 15,– per boeking.
 • Parkeergelden auto.