Autoroutes 2023

Autoroute Noord Polen

Route: Nederland – Szczecin – Koszalin – Gdansk – Warschau – Torun – Poznan

Dag 01) Vanuit uw woonplaats via de Duitse snelwegen naar de Noord Poolse stad Szczecin. Dit is een oude  stad met een prachtig centrum. Bezienswaardig zijn o.a. het gemeentehuis, de basiliek St. Jakobi en het slot van de hertog van Pommeren. Overnachting in een goed driesterren hotel.

Dag 02) Bezoek aan de oude binnenstad met de bovengenoemde bezienswaardigheden en daarna via Kolobrzeg naar Koszalin. Afstand circa 185 km. Kolobrzeg is een bekend kuuroord aan de Oostzeekust met een bijzonder schone en heldere lucht. Koszalin is een van de bekendste badplaatsen aan de Poolse Oostzeekust. Overnachting in een driesterrenhotel.

Dag 03) Van Koszalin naar Gdansk over een afstand van circa 270 km.
Langs de Oostzeekust rijdt u naar deze prachtige, meer dan 1.000 jaar oude havenstad. Onderweg kunt u de wandelende duinen bij Leba bewonderen. Gdansk, dat uit een 9de eeuwse nederzetting is ontstaan heeft een oud centrum met huizen die in typische Amsterdamse stijl zijn gebouwd. Bekend zijn verder de Brama Wyzynna (Hooglandse Poort), het stadhuis, de Neptunusfontein uit de 17e eeuw en de Groene poort uit de 16e eeuw. Overnachting in een goed driesterrenhotel in het oude centrum.

Dag 04) Van Gdansk naar Warschau (afstand 365 km.)
Vanuit Gdansk gaat u eerst naar het grote Middeleeuwse kasteel van Malbork en daarna naar de hoofdstad van Polen. U verblijft ook hier in een prima driesterren hotel in het centrum.

Dag 05) Verblijf in Warschau
U brengt uiteraard een bezoek aan de gerestaureerde oude binnenstad en het paleis Wilanow, dat even buiten Warschau is gelegen. Verblijf in hetzelfde driesterren hotel.

Dag 06) Van Warschau naar Torun, de stad van Copernicus over een afstand van 255 km. Onderweg brengt u nog een bezoek aan Zelazowa Wola met het geboortehuis van Chopin. De stad Torun beschikt over een bijzonder mooi oud stadscentrum. Overnachting in een driesterrenhotel.

Dag 07) Van Torun naar de beursstad Poznan. (circa 155 km.)Via een route langs de oude Poolse hoofdstad Gniezno (mooi centrum) gaat het naar deze stad. U bezoekt uiteraard het gezellige stadscentrum. Overnachting in een goed driesterrenhotel.

Dag 08) Vanuit Poznan gaat het weer naar Nederland of naar Wroclaw om daar de zuidroute op te pakken.

Autoroute Zuid Polen

Route: Nederland – Dresden – Wroclaw – Krakau – Zakopane – Opole – Nederland

Dag 01) Van Nederland naar Dresden. Bezoek aan de oude gerestaureerde binnenstad.
Overnachting in een prima driesterrenhotel.

Dag 02) Van Dresden naar Wroclaw. U bezoekt uiteraard de prachtig gerestaureerde binnenstad.
Overnachting in een uitstekend middenklassenhotel.

Dag 03) Van Wroclaw, via Czestochowa naar Krakau. (330 km.) In Czestochowa moet u beslist de basiliek Jasna Gora met het icoon van de Zwarte Madonna bezoeken.
In Krakau overnachting in een goed driesterrenhotel

Dag 04) Verblijf in Krakau voor bezoek aan de oude stad en de Wawelburcht. Voor meer informatie zie ook de stedenpagina Krakau. Overnachting in het driesterrenhotel.

Dag 05) Van Krakau naar Zakopane over een afstand van 105 km. Zakopane is de winterhoofdstad van Polen, maar heeft ook in de zomer veel te bieden. De typische houten huizen en de prachtige natuur zullen u beslist bekoren. Overnachting in een uitstekend familiepension.

Dag 06) Verblijf in Zakopane. Bezoek zeker het prachtige meer Morskie Oko (het oog van de zee) in de Hoge Tatra. Overnachting in hetzelfde pension.

Dag 07) Van Zakopane, via Raciborz en Nysa naar Opole. Overnachting in een driesterrenhotel.

Dag 08) Van Opole naar Nederland

Voor een bezoek aan AUSCHWITZ kan het bezoek aan Krakau of Zakopane ingekort worden. U verblijft dan 1 nacht in een goed middenklasse hotel in Auschwitz.

  • Prijzen Noordroute: vanaf €  318,– p.p. (toeslag 1-persoonskamer vanaf € 162,–)
  • Prijzen Zuidroute: vanaf €  289,– p.p. (toeslag 1-persoonskamer vanaf € 158,–)

Inbegrepen:

  • Per tour 7 overnachtingen in driesterren hotels of pension op basis van logies/ontbijt(buffet)
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • Informatie brochures over steden en landstreken die bezocht worden.

Niet inbegrepen:

  • Verzekeringen
  • Toeristenbelasting
  • Entreekosten        
  • Reserveringskosten ad. €  15,– per boeking