Bialowieza oerbos 2023

Het oerbos Bialowieza is het laatste grote prehistorische boscomplex van Europa. In dit oerbos staan bijzonder veel zeldzame bomen- en plantensoorten en leven er meer dan 8500 verschillende diersoorten. Het oerbos staat op de Unesco-lijst als een van de meest belangrijke cultuurerfgronden ter wereld. Dit oerbos is het domein van de machtige Wisent (Europese bizon) en nergens ter wereld leven er meer dan in dit bos. Het oerbos Bialowieza is ook een vogelparadijs. De volledige Europese spechtenfamilie, veel uilensoorten, kraanvogels en diverse soorten adelaars zijn er te vinden. Mocht u van ongerepte natuur willen genieten dan kunnen wij u een bezoek aan dit gedeelte van Polen van harte aanbevelen.

U verblijft in de door ons aangeboden accommodaties en bepaalt zelf wat u wilt zien. Daarvoor kunt u fietsen huren of het gebied te voet doorkruisen. U moet zich daarbij wel realiseren dat u het Nationale Park alleen onder leiding van een gids kunt bezoeken.

Update: In verband met de situatie aan de grens tussen Polen en Wit Rusland is het momenteel niet mogelijk om het oerbos te bezichtigen. Zodra er meer nieuws is zullen wij u dit laten weten.

Accommodaties:

Polska Travel heeft in deze streek naast een goed hotel ook de beschikking over een prima pension.

Het viersterrenhotel is gelegen vlakbij de ingang van het nationale Park. De kamers in het hotel zijn voorzien van douche, toilet, TV en telefoon. Het hotel beschikt verder over restaurant, bar, nachtclub en biljard kamer. Voor reizigers met een auto is er een parkeerplaats op het eigen terrein.

Prijs vlieg/bus: 2-persoonskamer vanaf € 700,- p.p./per verblijf (HP). Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 116,- per verblijf. Dit is inclusief 1 overnachting in Warschau op basis van logies/ontbijt.

Prijs autotour: 2-persoonskamer vanaf € 598,- p.p./per verblijf (HP). Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 106,- per verblijf.

Het pension is gelegen in Budy, vlakbij het Nationale park. Het ligt direct aan de bosrand op een terrein van 1,5 ha. Het beschikt over 24 slaapplaatsen in een- en tweepersoonskamers. Deze zijn voorzien douche en toilet. Tevens is er een restaurant, sauna en barbecue. Parkeren is mogelijk op het eigen terrein. Door het pension worden fietstochten, kajaktochten en wandeltochten georganiseerd.

Prijs autotour: 2-persoonskamer vanaf € 489,- p.p./per verblijf (HP). Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 86,- per verblijf.

VERVOER:

Naar Warschau per vliegtuig of bus. Daarna per trein en bus naar het hotel of het pension. Reizigers met auto gaan rechtstreeks naar Bialowieza.

INBEGREPEN

 • Overnachtingen:
 • Warschau: 1 overnachting (LO) als per vliegtuig of bus wordt gereisd.
 • Bialowieza: 7 overnachtingen op basis van halfpension.

Reis

 • Vliegreis: vliegticket Schiphol – Warschau v.v.
 • Alle luchthavenbelastingen
 • Bus: Retourticket
 • Vlieg/bus: transfer Warschau – Bialowieza v.v.
 • Autoreizen: wegenkaart van Polen en routebeschrijving.

Niet inbegrepen

 • Verzekeringen.
 • Toeristenbelasting.
 • Parkeergelden auto
 • Reserveringskosten € 15,– per boeking.