Bijzondere gebieden 2023

Mazurisch Merengebied 2023

Het Mazurisch merengebied in het noordoosten van Polen is een van de grootste merengebieden van Europa. Het gebied telt ongeveer vierduizend kleinere en grotere meren meestal gelegen temidden van de uitgestrekte wouden. In de prachtige bossen leven everzwijnen, reeën, herten en elanden. In de meren komen talrijke vissoorten voor. Het is ook een paradijs voor vogels. Nergens kan men zoveel zwanen, aalscholvers, zeearenden en uilen zien.

Bialowieza (het enige Europese oerbos) 2023

Het oerbos Bialowieza is het laatste grote prehistorische boscomplex van Europa. In dit oerbos staan bijzonder veel zeldzame bomen- en plantensoorten en leven er meer dan 8500 verschillende diersoorten. Het oerbos staat op de Unesco-lijst als een van de meest belangrijke cultuurerfgronden ter wereld.

Tatra Nationaal Park 2023

Het Tatra gebergte ligt in het zuiden van Polen, op de grens met Slowakije en geldt als hoogste bergketen met een alpijns karakter in de Karpaten. Het bergmassief wordt door brede dalen doorsneden, maar toch wordt het landschap overheerst door spitse bergtoppen en steile, beboste hellingen.

Bieszczady 2023

De Bieszczady in het uiterste zuidoosten van Polen, is in de zomer een bijzonder rustig natuurgebied. Hier kunnen zonder enige vorm van overdrijving de mooiste wandelingen van Europa gemaakt worden. Het ligt op ongeveer 1450 km. van Nederland en is daarmee binnen twee dagen rijden goed te bereiken. Het lijkt erg ver, maar wij verzekeren u dat het vanwege de schitterende natuur de moeite meer dan waard is.

Het Reuzengebergte 2023

Het Reuzengebergte ligt in het zuidwesten van Polen. In de zomer is het een heerlijk rustig natuurgebied, waar prachtige wandel- en fietstochten gemaakt kunnen worden. Door de lokale VVV zijn o.a. een aantal mountainbike tochten uitgezet. Het gebergte ligt op slechts 900 km. van Nederland en is binnen één dag rijden goed bereikbaar.